Öğrencilerimize Bilgilendirme

Sevgili öğrenciler…
           19 Mayıs 2017 tarihinde yaklaşık 4 sene önce inşaatına başlanmış olan ve halen bir takım laboratuvar şartlarını tamamlamaya çalıştığımız yeni diş hekimliği binamıza taşındık. 2016-2017 öğretim yılının sonlarında taşınma dönemimiz boyunca sizler de bizimle birlikte gerek mekanla gerekse taşınma süreci ile birtakım zorlukları yaşadınız. Yeni binamızda kliniklerimiz, dersliklerimiz, bayan- erkek giyinme odaları hazır hale getirildi eksiksiz olarak işlemekte ve öğrenci dolapları da kullanımınız için sizlere teslim edildi.
            Bu yeni mekanı sizlerin ve aynı yeni haliyle sizlerden sonraki öğrenci arkadaşlarınızın da kullanabilmeleri en büyük amacımız ve hep birlikte üstlenmemiz gereken bir sorumluluk. Bu manada sizlerden aşağıda belirttiğimiz birkaç kurala uymanızı rica ediyoruz.

- Kliniklerimiz, dersliklerimiz ve tamamlanacak olan laboratuvarlarımıza ait mekanların ve demirbaşların (masa, oturma grupları, slayt perdeleri, slayt makinaları, kürsüler, yazı tahtası, klinik ünitleri- fotöyler, laboratuvar masaları- ekipmanları vs) kendi evinizdeki eşyalara gösterdiğiniz titizlikte kullanılması. İlgili mekanları terk ederken temiz bırakılması.
         - Derslere girerken sınıfın ve öğretim üyelerinin dikkatini dağıtmamak adına cep telefonlarınızı kapalı ya da sessiz konuma alınması ve derste kullanılmaması.
        - Değerli eşyaların (cüzdan vs) askılarda bıraktığınız mont- palto veya benzeri eşyalarınızın ceplerinde ya da açıkta bırakılmaması.
       - Sabah fakülteye gelirken ve akşam dönerken hijyenik açıdan klinik kıyafetler ile gelinmemesi ve bu kıyafetlerle fakülte dışına çıkılmaması, gündelik kıyafetlerinizin fakültedeki giyinme odalarında değiştirilmesi. Giyinme odalarını sizlerden sonraki öğrenci arkadaşlarınızın da kullanacağını düşünerek kıyafetlerinizi (ayakkabı, kıyafet, çanta vs) size teslim edilen dolaplarda saklamanız ve bu mekanların temizliğine özen göstermeniz.
         - Hastalarla ve yakın çevrenizdekilerle olan ilişkilerinizde birer diş hekimi adayı olarak uygun beden dilinin kullanılmaya özen gösterilmesi, güler yüzlü olunması ve basit hoşgörü kurallarını uygulamaya mümkün olduğunca dikkat edilmesi. Toplum içinde yaşayan bireyler olarak kişisel hijyeninize her gün aynı özeni göstermeye gayret edilmesi, kılık kıyafetlerin  temiz olması.
      - Fakültemiz dekanlık katındaki yemekhanemiz ve girişteki kafeterya ortak birer alan olarak hepimize hizmet vermektedir. Beslenme faaliyetlerimizi bu ortamlarda tamamlamaya çalışalım, özellikle dekanlık katındaki vakıf yemekhanesindeki masaları sizden sonraki sıra bekleyenleri düşünerek çok uzun süreli işgal etmeyelim, boş tabak ve tepsilerimizi masalarda bırakmayalım. Sınıflarımıza temizlik hizmetlerinin kolay yapılmasını sağlamak ve fare, haşere tipi canlıların ürememesi amacıyla yemek ve yere dökülebilecek şekerli - kırıntılı özellikte gıda maddesi ve içecekleri getirmeyiniz.
         - Birinci sınıfta belirlenmiş danışman öğretim üyesi ile her ay en az bir kez iletişime geçerek ihtiyaçlarınız, sıkıntılarınız, ders durumunuz ve önerileriniz ile ilgili bilgi veriniz (danışman- öğrenci formunuzu doldurunuz).

İyi bir Eğitim- Öğretim senesi geçirmenizi dileriz
                     Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı