OMU Akademik Yıl Açılışı

Yazar: mustafa.gumushan | Tarih: 25 Ekim 2021

46 yıllık mazisiyle Türkiye’nin köklü üniversitelerinden olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2021 – 2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ni Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

Akademik Yılı Açılış Töreni’nde YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ‘Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a takdim etti.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki (AKM) törenden önce OMÜ Atatürk Anıtı’na açılış töreni vesilesiyle çelenk sunuldu. Buradaki törene; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Senato üyelerinin yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katıldı.

Atatürk Anıtı’ndaki törenden sonra AKM’deki 2021 – 2022 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne geçildi. Sunuculuğunu Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Buğra Genç’in üstlendiği akademik açılış programında; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, fakülte dekanları, meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.