Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi alanında önemli başarılar elde etmiş genç ve dinamik akademik kadrosuyla ülkemizin dört bir yanında hizmet veren çok sayıda öğrenci yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam eden bir eğitim kurumudur. 1992 yılında kurulan ve kadrosunda 32 Profesör, 14 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Öğretim Görevlisinin yer aldığı fakültemizde 775 öğrenci eğitim görmektedir.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Alanında yetkin akademisyenlerimizin geniş vizyonu ile ülkemizde nitelikli ve donanımlı diş hekimleri yetiştirmek amacımızdır. Fakültemiz “Tam Akreditasyon” almış olup bu alanda Türkiye’de ilk öncü rolü üstlenmiştir. Fakültemiz Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezi ile yaptığı uygulama alanında başarılı çalışmalarını, Türk Diş Hekimliği Araştırma Dergisi ile akademik olarak da desteklemektedir.
https://dergipark.org.tr/tr/pub/turkishjdentres
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama Merkezinde öğrencileri mesleğe hazırlayan Fakültemiz geniş amfiler, donanımlı derslikler, laboratuvar, kütüphane ve salonları ile öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için önemli imkânlar sunmaktadır. Donanımlı öğretim elemanları, fiziksel ve teknik altyapı imkanları, toplumsal sağlık ve eğitim hizmetleri konusundaki yeterlilikleri Fakültemizin ayırt edici yönlerindendir.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Fakültemizde öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri, üniversiteler, özel sektör ve kliniklerde çalışma imkânı bulmaktadır.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemizin Farabi, Mevlana ve Erasmus Programı çerçevesinde öğrenci değişim anlaşmaları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz söz konusu değişim programlarından aktif bir şekilde faydalanmakta ve edindikleri deneyimlerle uzmanlık alanlarına ilişkin perspektiflerinin genişlemesine katkı sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda Fakültemiz Diş Hekimliği Araştırma Topluluğu gibi mesleki topluluklarla öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır
Öğrenci Toplulukları için Tıklayınız ...