OMÜ Diş Hekimliği Fakültesinde Yangın Söndürme ve Tahliye Eğitimi

Yazar: mustafa.gumushan | Tarih: 17 Mayıs 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde yangın söndürme ve tahliye eğitimi düzenlendi. Diş Hekimliği Fakülte Binası Girişinde personel, öğrenci ve hasta yakınlarının katıldığı eğitimde olası yangından ve depremden korunma, yangını söndürme ve yangın/deprem anında tahliye yöntemleri anlatıldı. Teorik eğitimin ardından yangın anında karşılaşılabilecek 4 farklı senaryonun (hayatını kaybetmiş çalışanın çıkarılması, yaralanmış çalışanın çıkarılması, hamile çalışanın çıkarılması, çocuklara refakat) test edildiği tatbikatta ise yangın tüpleri ile alevlere müdahale edilirken tahliye ve kurtarma güvenli bir şekilde gerçekleştirildi. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Ali ZENGİN ve Kalite Direktörü Öğr. Gör. Semiha ÖZATA tarafından organize edilen, Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Mehmet AŞIKOĞLU (Eğitim Birimi Amiri) ve Ercan KABADAYI (Eğitmen) tarafından verilen eğitim katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi.

Ba%C5%9Fl%C4%B1ks%C4%B1z-1