Özgörev (Misyon)
Ulusal ve uluslararası standartlarda bilgi üreterek Diş hekimliği bilimine katkıda bulunmak ve bilimsel platformda önde gelen kurumlar arasında yer almak, Topluma üst düzey bilgi ve becerilere sahip, mesleki uygulamalarını yetkin bir şekilde yapabilen diş hekimleri kazandırmak, Bilgi ve becerilerini geliştirmeye sürekli açık olan, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen diş hekimleri yetiştirmek, Etik ilkeleri gözeten, sorumluluk sahibi, ekip üyesi ve liderlik niteliği olan, küresel ve toplumsal sağlık sorunlarına duyarlı diş hekimleri yetiştirmek, Bireyin, ailenin ve toplumun yaşam kalitesini yükseltmek için ağız ve diş sağlığının iyileştirilmesini ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla verimli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmaktır.
Özbakış (Vizyon)
Diş hekimliği eğitiminde dinamik ve yenilikçi yaklaşımımız ile; araştırma ve bilime dayalı çağdaş diş hekimliği uygulamalarını benimseyen, diğer bilimlerle işbirliğini ön planda tutan; eğitim, araştırma, sağlık hizmeti sunumunda lider, ulusal ve uluslararası düzeyde önde gelen bir diş hekimliği fakültesi olmaktır.
Amaç
1. Temel tıp bilgileriyle donanmış olarak yetkin bir şekilde ve kanıta dayalı diş hekimliği bilgileri ile üst düzey mesleki becerilere sahip bir şekilde uygulamalarını yapan hekimler yetiştirmek,
2. Bilgiye ulaşma yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi ve deneyimi ulusal ve uluslararası platformda meslektaşlarıyla paylaşabilen, iletişim becerisi yüksek, eleştirel ve analitik bakış açısına sahip, güncel yöntem ve teknolojiyi kullanarak araştıran, çalışan ve üreten
3. Yaşam boyu öğrenme ilkesi ile bilgi ve becerilerini geliştirmeye sürekli açık olan
4. Mesleki deontoloji ve etik ilkeleri özümsemiş, görev, hak ve sorumluluklarının farkında olan, küresel ve toplumsalsağlık sorunlarına duyarlı sağlıkta kalite standartlarına uygun olarak sağlık hizmeti veren, diş hekimleri yetiştirmek olarak belirlenmiştir.
Hedefler
Amaç 1
Temel tıp bilgileriyle donanmış olarak yetkin bir şekilde ve kanıta dayalı diş hekimliği bilgileri ile üst düzey mesleki bilgi ve becerilere sahip bir şekilde uygulamalarını yapan hekimler yetiştirmek,
_HEDEF 1.1: _Aktif öğrenme yöntemlerine eğitimde daha çok yer verilmesi.
HEDEF 1.2: Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Ulusal Çekirdek Eğitim Programı (DUÇEP) çerçevesinde eğitim programının güncel tutulması.
_HEDEF 1.3 _Mezuniyet öncesi eğitimin uluslararası düzeyde akreditasyonu.
HEDEF 1.4 Eğitim programı planlanmasında toplumun sağlık sorunları ve paydaş ihtiyaçlarının göz önünde bulundurularak öncelenmesi.
Amaç 2
Bilgiye ulaşma yollarını bilen, ulaştığı bilgiyi ve deneyimi ulusal ve uluslararası platformda meslektaşlarıyla paylaşabilen, iletişim becerisi yüksek, eleştirel ve analitik bakış açısına sahip, güncel yöntem ve teknolojiyi kullanarak araştıran, çalışan ve üreten diş hekimleri yetiştirmek.
HEDEF 2.1 Gönüllü öğrencilerin üniversite bünyesindeki proje ekiplerinde görev almak üzere yönlendirilmesi.
HEDEF 2.2 Bilimsel araştırmanın temelleri ve mesleki bilgiye ulaşma ile ilgili güncel teknoloji ve yöntemlerin kullanımının ders içeriklerinde verilmesi.
HEDEF 2.3 Uluslararası düzeyde akademik kaynakları izleyebilmek için gerekli yabancı dil yetkinliğini kazandırmak
Amaç 3
Yaşam boyu öğrenme ilkesi ile bilgi ve becerilerini geliştirmeye sürekli açık olan diş hekimleri yetiştirmektir.
HEDEF 3.1 Ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki gelişime yönelik yüz yüze veya uzaktan eğitim etkinliklerinin düzenlenmesi.
HEDEF 3.2 Ulusal ve uluslararası düzeyde alanında yetkin konuşmacıların katılımıyla sempozyum ve kongre düzenlenmesi
HEDEF 3.3: Mezun yeterlilikleri kapsamında mezunlarımızdan beklenen temel rol ve yetkinliklere ulaşmalarını sağlayacak eğitim programının güncellenerek geliştirilmesi ve sürdürülmesi.
HEDEF 3.4: Mezuniyet sonrasına yönelik olarak düzenlenen eğitim ve sosyal etkinliklerle mezuniyet sonrası eğitimin sürdürülmesi.
HEDEF 3.5: Mesleki gelişime yönelik öğrenci topluluklarının desteklenmesi.
Amaç 4
Mesleki deontoloji ve etik ilkeleri özümsemiş, görev, hak ve sorumluluklarının farkında olan, küresel ve toplumsal sağlık sorunlarına duyarlı sağlıkta kalite standartlarına uygun olarak sağlık hizmeti veren, diş hekimleri yetiştirmek.
HEDEF 4.1 Bölgesel ve ulusal kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak sosyal sorumluluk projeleri planlanması.
HEDEF 4.2 Mezuniyet öncesi eğitimin sağlıkta kalite süreçlerini içerecek şekilde planlanarak sürdürülmesi.
HEDEF 4.3 Toplum ağız ve diş sağlığı organizasyonlarında öğrencilerin aktif rol almalarının sağlanması
HEDEF 4.4 Hekim hasta iletişimi ve hekimler arasındaki ilişkilere yönelik yetkinliklerde mesleki deontolojiye uygun etik davranışların eğitim süreci boyunca kazandırılması.
TEMEL DEĞERLER
Değerlere Saygı: Türkiye Cumhuriyetinin milli değerlerini korumayı ve geliştirmeyi esas alan OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi düşünce ve ifade özgürlüğüne saygılıdır ve farklılıkların zenginlik oluşturduğuna inanır.
Bilimsellik ve Akademik Özgürlük: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi bilimsel ve özgür akademik çalışma ortamı sağlamayı taahhüt eder.
Yenilikçilik: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi hizmet verdiği tüm alanlarda yenilikçiliğin önemini benimser çalışanlarının ve öğrencilerinin yenilikçi uygulama ve yaklaşımlarını teşvik eder.
Girişimcilik: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi girişimciliği toplumsal refahı artırmada anahtar bir kavram olarak kabul eder ve yasal düzenlemelere uygun her türlü girişimcilik faaliyetini özendirir.
Şeffaflık: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi kararların mevzuat doğrultusunda alınmasını ve uygulanmasını alınan kararlardan etkileneceklerin bilgiye erişiminin sağlanmasını ve bu bilginin de ulaşılabilir anlaşılır ve somut olmasını gözetir.
Katılımcılık: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi faaliyet ve karar verme süreçlerine paydaşları ve onların önerilerini dâhil etmeyi önemser.
Adalet ve Liyakat: OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi adil bir yönetimi gözetir ve işin gerektirdiği niteliklere uygun personeli seçer.